SSH pristup hostingu: potreban vam je SSH pristup s domaćinom? Pogledajte ove domaćine odmah.

Usporedite SSH pristup hosting

SSH pristup omogućuje sigurno pokretanje okruženja naredbenog retka na vašem web poslužitelju putem enkripcije. No, nisu svi domaćini stvoreni jednaki za ovaj zadatak. U ovom ćemo pregledu objasniti SSH pristup i obavjestiti vas što tražiti od web-domaćina.


SSH pristup uključen je u većinu dijeljenih i privatnih planova hostinga kako bi se omogućio siguran pristup poslužitelju za prijenos datoteka. Međutim, različiti domaćini koriste SSH na različite načine, pa je važno saznati detalje o sigurnom pristupu potencijalnog davatelja usluga hostinga.

Pročitajte dalje za detaljan pregled svakog hosta, ali u međuvremenu evo brzi pregled najboljih 5 SSH pristupnih domaćina:

 1. SiteGround
  – Izvrsna korisnička podrška, cijene svakog budžeta, poslužitelji visokih performansi
 2. Bluehost
 3. A2 hosting
 4. InMotion hosting
 5. Hostpapa

Kako smo izabrali najbolje domaćine za SSH pristup?

Analizirali smo više od 1500 hosting planova od preko 380 hosting kompanija. Odabrali smo planove koji ispunjavaju sve tehničke zahtjeve za pokretanje SSH Access web mjesta. Zatim smo izabrali domaćine koji nude vrhunsko vrijeme produženja, vrijeme odziva i sjajnu korisničku podršku.

Napokon smo češljali našu veliku bazu neovisnih pregleda kupaca kako bismo identificirali 10 najboljih računala za SSH pristup.

Što ćete naučiti

Ako ste vlasnik web lokacije, vjerojatno ste zabrinuti za sigurnost.

U ovom ćete članku naučiti kako SSH može pomoći očuvanju vašeg mrežnog pothvata. Pogledat ćemo ulogu SSH-a u hostingu. Naučit ćete što tražite u SSH Access hostingu.

Nadalje, dijelit ću svoje glavne preporuke za web hostove koji podržavaju SSH pristup.

što je ssh

Što je SSH pristup?

Ako trebate često pristupiti udaljenim sustavima putem nesigurnih mreža, najvjerojatnije ćete htjeti pronaći domaćina koji podržava protokol Secure Shell (SSH).

SSH je protokol šifriranja za mreže stvoren kako bi se omogućile sigurne veze preko nezaštićenih mreža i pokrenule tekstualne sesije ljuske na udaljenim računalima.

Kako funkcionira SSH enkripcija

Omogućuje korisniku da sigurno izvršava naredbe na udaljenim računalima koristeći sigurni kanal preko nezaštićene mreže. U suštini, o tome se radi – protokol omogućava siguran kanal preko nesigurne mreže.

Koristi kriptografiju s javnim ključem, ali mogu se koristiti i ručni ključevi. Protokol se oslanja na jedan privatni ključ i jedan ili više javnih ključeva koji se koriste na poslužitelju i klijentu.

Možda ste čuli izraze javni i privatni ključ kada govorite o Bitcoinu.

Novo u pojmovima šifriranja i javnih ključeva? Ovaj videozapis nudi jednostavan i zanimljiv pregled.

Podrijetlo SSH-a

SSH je 1995. godine razvio finski student nakon narušavanja sigurnosti.

Iako je SSH izvorno razvijen za Linux i ostala Unix-ova okruženja, on također radi na drugim platformama.

Kada biste trebali koristiti SSH?

SSH se obično koristi za prijavu i komunicirati s udaljenim strojevima. Osim čiste funkcionalnosti ljuske, SSH korisnicima omogućuje i:

 • tuneliranje
 • X11 veze
 • Prosljeđivanje TCP porta
 • Siguran prijenosi datoteka
 • Sigurna kopija (SCP) protokoli
 • Prijenos SSH datoteka (SFTP) protokoli.

SSH se obično koristi za prijavu na udaljene poslužitelje, izvršavanje naredbi poslužitelja ili potvrditi korisnici virtualne privatne mreže (VPN).

Tko može imati koristi od SSH?

Postoji nekoliko različitih niša koje mogu imati koristi od SSH-a jer se može koristiti za ograničavanje daljinski pristup na poslužitelje ili za pružanje korisnicima šifrirano pregledavanje visoke sigurnosti putem proxy veze.

SSH može dopuniti ili zamijeniti Telnet, rsh, rlogin i ostali standardi u ulozi udaljenog domaćina. Može se koristiti i za postavljanje Prijava zaporka udaljenim poslužiteljima i omogućavaju siguran prijenos datoteka.

Kako SSH poboljšava sigurnost

Po pomoću javnih / privatnih podataka za prijavu, moguće je eliminirati potrebu za lozinkama na udaljenim web lokacijama jer će napadači biti ne mogavši ​​se lažno predstavljati bez vašeg privatnog ključa, što je nemoguće izračunati zbog ogromnog broja mogućih permutacija.

SSH također postaje sve relevantnije u oblačnom računanju, jer pomaže riješiti brojna sigurnosna pitanja svojstvena decentraliziranim oblačnim platformama.

“Ozbiljno shvaćate sigurnost mreže? Zatim provjerite SSH, sigurnu školjku, koja omogućuje provjeru autentičnosti na ključu i transparentnu enkripciju za vaše mrežne veze. Pouzdan je, robustan i relativno jednostavan za korištenje, a besplatne i komercijalne implementacije široko su dostupne za većinu operativnih sustava. ”

– iz SSH-a, The Secure Shell: The Definitive Guide, 2. izdanje Daniel Barrett, Richard Silverman, Robert Byrnes

SSH: Što trebate znati: verzije, operativni sustavi, portovi i još mnogo toga

Evo tehničkog vodiča za brzo pokretanje onoga što trebate da biste dobili rad i pokretanje SSH-a.

Verzije SSH: Koji treba koristiti?

Prve verzije SSH-a sada su zastarjele i ne mogu pružiti mnogo sigurnosti.

Njihove ranjivosti bile su izložene i zakrpljene, što je rezultiralo nove, sigurnije verzije.

Verzije 1.x do 2.x podložne su napadima i više nisu u širokoj uporabi.

Najnovije verzije SSH smatraju se sigurnim, a SSH-2 postaje industrijski standard.

Na kojim se operativnim sustavima SSH može pokrenuti?

Iako je izvorno dizajniran za Linux, SSH jest dostupno na većini operativnih sustava uključujući:

 • Appleov OS X
 • OpenBSD
 • FreeBSD
 • NetBSD
 • Solaris
 • OpenVMS
 • Većina distribucija GNU / Linuxa.

Microsoftove platforme ne nude SSH podršku prema zadanim postavkama, ali podrška se može dodati putem softvera treće strane.

Koji port koristi SSH?

TCP priključak 22 dodijeljen je za upotrebu od SSH poslužitelja. U slučaju da želite poboljšati sigurnost, to jest moguće promijeniti zadani port u nestandardni port.

Promjena portova uključuje malo varkiranja, ali nudi i dodatne sigurnost kroz opskurnost.

Najbolje prakse sa SSH

Jednostavno ne možete svoj poslužitelj 100% zaštititi bez obzira na to što radite, ali koristeći najnoviji SSH standardi i poderao nestandardne konfiguracije trebao bi poboljšati vašu sigurnost i smanjiti broj vektora napada.

ssh hosting razmatranja

Razmatranja sigurnog hostinga školjke (SSH)

Budući je pristup Secure Shell-a prilično popularan na Linux poslužiteljima, većina domaćina obično je nudi a cijene su konkurentne.

Podrška za SSH pristup može biti u paketu s raznim LAMP hosting paketima, u tom slučaju ih možete dobiti gotovo ništa, ili doslovno ništa.

SSH pristup putem hosting plana

Evo kratkog pregleda što tipične hosting tvrtke osigurati SSH pristup. Dat ću detaljnije ispod tablice.

Vrsta hosting planaDostupnost SSH pristupa?
ZajedničkiObično se nude prema zadanim postavkama
VPSNudi se zadano, uključujući pristup root-u
PosvećenNudi se zadano, uključujući pristup root-u
prodavačiMože zahtijevati početnu naknadu za implementaciju
Windows hostingPotrebni su WinSCP, PuTTY i ručno postavljanje za vašu IP adresu i SSH priključak

SSH i Linux hosting planovi

Glavni domaćini uglavnom nude SSH pristup, kako na zajedničkim tako i posvećenim planovima.

Prodavači će možda morati platiti jednokratni naboj za implementaciju SSH za novo aktivirane račune.

Namjenski poslužitelji i VPS korisnici obično dobivaju SSH pristup korijenu, dopuštajući im veću slobodu.

SSH i Windows hosting planovi

Što se tiče Microsoftovog okruženja, taj bi proces mogao biti malo zamršenije. Da biste koristili SSH na Windows-u, tada morate koristiti WinSCP, PuTTY ili slično rješenje ručno postavi svoju IP adresu i SSH priključak.

Dostupno je nekoliko desetaka SSH klijenata i poslužitelja besplatne ili komercijalne usluge, tako da ćete možda možda htjeti napraviti neko istraživanje prije nego što odaberete koje je za vas.

PROTIP: Mnogi programeri zahtijevaju Microsoftove razvojne alate kao što su .NETO, ali istodobno im treba SSH. Iako nedostaje izvorna podrška, većina domaćina nudi SSH funkcionalnost sa svojim Microsoftovim paketima, tako da nema čega da se brinete – trebali biste biti u mogućnosti pronaći plan koji relativno lako zadovoljava vaše zahtjeve.

kupon za web hosting

Tražite mnogo toga na SSH hostingu?
InMotion hosting pruža SSH pristup i izvrsnu tehničku podršku za sve svoje planove. Koristite ovu posebnu vezu za popust
uštedjeti do 50% na svojim planovima.

kako koristiti ssh

Kako koristiti SSH pristup

Pristup školjkama domaćinu ovisit će o vašem hosting računu. Neće svaki stil hostinga podržavati SSH pristup. Međutim, većina početnika domaćina omogućuje SSH pristup, osim ako niste na vrlo specijaliziranom planu kao što je namjenski WordPress.

Evo ih korake koje trebate poduzeti ako želite postaviti SSH pristup:

 1. Ako koristite SSH prilagođenog početničkog domaćina, to ćete morati omogućiti SSH pristup na vaš račun. Obično se to provodi vaš cPanel.
 2. Nakon što omogućite SSH, možete pristupiti svom poslužitelju daljinski putem SSH klijent.
 3. Da biste potvrdili svoju vezu, vi ćete koristiti SSH ključ.
 4. Jednostavno možete iskoristiti an šifrirana lozinka prijava, ali ova metoda nije sigurna kao autentifikacija ključa.
 5. Uz autentičnost ključa imat ćete oboje javni ključ i privatni ključ. Za potvrdu vaše veze potreban vam je ovaj par ključeva. Javni se ključ može slobodno dijeliti, ali privatni ključ koristit će se za provjeru veze i mora biti zaštićen.

Uspostavljeni pružatelji usluga hostinga poput InMotion Hostinga obično nude jednostavne upute za prijavu na vaš poslužitelj pomoću SSH-a. Ove upute mogu biti u video obliku ili dostupne u tekstu putem baze znanja domaćina.

SSH klijenti

Za daljinski pristup svom računalu putem SSH trebat će vam jedan SSH klijent. Postoje besplatni klijenti poput Terminala koji ste možda već instalirali na svoje računalo.

Postoji i softver treće strane koji možete koristiti:

SSH klijentOpisOperacijski sustav
KitPopularni klijent otvorenog koda sličan Terminalu.Mogu se povezati s Unix poslužiteljima
WinSCPOtvoreni klijent za Windows koji osigurava vašu vezu između lokalnog i udaljenog računala.Windows
FuguMacOS grafičko sučelje slično kao FTP, ali nudi šifriranje.MacOS
Tera Term ProEmulator terminala s otvorenim kodom.Za korisnike Windowsa
BitviseBrz, lagan i siguran SSH klijent.Za korisnike Windowsa

Potrebno mi je mnogo iskustva s programiranjem da bih trebao koristiti SSH hosting?

Kratki odgovor: ne više nego što bi vam zatražio pristup vašem okruženju hostinga putem non-SSH veza.

Sigurno hosting školjki (SSH) pomaže šifriraju informacije poslane preko dvije nesigurne veze kako bi se spriječilo kršenje podataka dok su podaci u tranzitu.

Iako će vam možda trebati prijava putem FTP-a s nekim određenim postavkama, znanje iz programiranja nije potrebno za povezivanje s udaljenim serverom preko SSH-a.

Kako SSH može učiniti vaš život lakšim

Da biste učinkovito koristili SSH, zaista nećete morati imati više iskustva s programiranjem nego što biste koristili ako koristite nesigurnu vezu.

U stvari, zato što SSH koristi podatke javnog i privatnog ključa, potrebno je lozinke udaljenog poslužitelja mogu se u potpunosti ukloniti.

SSH veza zapravo može olakšati povezivanje s udaljenim poslužiteljem ako je ispravno konfigurirana.

najbolji ssh domaćini

Moj izbor za najbolji SSH hosting

Da biste vam pomogli da suzite potragu za pružateljem usluga hostinga, evo vam prva tri domaćina koja preporučujem.

InMotion hosting

Ako si tek započinjem uz SSH hosting, možda biste trebali razmotriti InMotion.

Trenutno se nudi SSH pristup za svoje zajedničke, namjenske i VPS hosting pakete
.

INMOTION-ssh

Stranica za pomoć InMotion SSH

Nisu samo njegovi hosting paketi konkurentan, ali on je vrlo uspješan domaćin i ima zvjezdani tim za podršku.

Ako imate poteškoće s postavljanjem SSH pristupa, tada će vam ova podrška sigurno postati korisna.

Bluehost

Bluehost je još jedan solidan domaćin početnik SSH-a.

Sada SSH pristup nije dostupan odmah, morat ćete omogućiti SSH na svom računu.

Srećom, ovaj je postupak lagan te se može omogućiti unutar vašeg cPanela.

BlueHost-ssh

Kako pronaći SSH na svom Bluehost cPanelu

SSH pristup dostupan je za dijeljene, namjenske, VPS i hosting hosting pakete
.

GreenGeeks

Ako vam cijena nije najveća briga, i nemate ništa protiv trošiti više podržati okoliš, a zatim razmislite o isprobavanju GreenGeeksovih planova za hosting
.

greengeeks-ssh

Stranica pomoći GreenGeeksa za SSH

Trenutno nude SSH pristup svim svojim poslužiteljima, ali umjesto da ga sami konfigurirate, sve što morate učiniti je staviti u zahtjev za podršku.

Ovo može pomoći pojednostaviti postupak postavljanja kao GreenGeeks tim će upravljati postavljanjem za vas.

Prednosti sigurnosti za SSH

SSH koristi kriptografiju s javnim ključem kako bi vam dao siguran način udaljenog pristupa vaš račun domaćina. SSH vam nudi osim što možete izvršavati osnovne zadatke kao što su nadgledanje datoteka dnevnika, instaliranje softvera, pa čak i stvaranje MySQL baza podataka. zaštita protiv sljedećeg:

 1. DNS podvala koji mogu preusmjeriti promet od svog izvornog izvora
 2. Podaci manipulacija mreža i usmjerivača duž pristupnih točaka
 3. Prijenos podataka preskakanje ili prisluškivanje na vašoj vezi
 4. Nelegalno usmjeravanje IP-a zbog čega vaš stroj može pomisliti da se povezuje na neko drugo odredište
 5. IP adresa podvala zbog čega zlonamjerno računalo izgleda sigurno.

Korištenje SSH pristupa može poboljšati sigurnost vaše web lokacije

Omogućivanje i korištenje SSH pristupa na vašem hosting planu može poboljšati sigurnost podataka vaše web lokacije. Upotreba nije komplicirana, ali imajući na umu to, možda neće biti potrebno za sve potrebe.

Ipak, s obzirom da je obično besplatno, nema štete u isprobavanju da biste vidjeli da li vam se sviđa.

Ostale značajke u Administracija poslužitelja

 • Pristupni dnevnici
 • Datoteka
 • Video
 • Anonimni FTP
 • Cron Jobs
 • FTPS

ponude za web hosting

Tražite ozbiljan hosting sa SSH pristupom?
Tekući web nudi hosting visoke performanse i vrhunsku tehničku podršku. Sada možete spremiti do 50% na njihovim VPS planovima. Koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

SSH Pristup često postavljanim pitanjima

 • Što je SSH?

  SSH znači “sigurna školjka”. To je protokol koji korisnicima omogućuje šifrirano sučelje naredbenog retka (ili “školjku”).

 • Što je kriptografija javnog ključa?

  Kriptografija javnog ključa je klasa kriptografskih protokola koji zahtijevaju dva odvojena ključa za provjeru digitalnog identiteta osobe ili računala.

  Što to znači, kada šifrirate podatke da biste ih poslali drugom korisniku ili računalu, upotrebljavate privatni ključ koji je poznat samo vašem računalu.

  Zatim šifrirane podatke šaljete na drugo računalo, zajedno s javnim ključem. Odredišno računalo koristi javni ključ koji ste unijeli, zajedno sa svojim privatnim ključem, za dešifriranje podataka.

 • Je SSH vlasnički?

  Ne. Osnivač SSH Communications Security, Tatu Ylönen, razvio je prvu verziju SSH-a kao besplatnu.

  Iako su kasnije verzije koje je razvio SSH Communications Security postale vlasničkije, OpenSSH se također razvio na temelju izvornog SSH-a.

  Razvile su se i druge implementacije otvorenog koda, a kasnije su uspostavljeni i standardi SSH-2 protokola. Ove verzije SSH-a ostaju otvorenog koda, a OpenSSH je sada najpopularnija SSH implementacija na svijetu.

 • Dobijam li istu zaštitu čak i kad koristim program treće strane?

  Da. Dostupne aplikacije treće strane upotrebljavaju iste protokole kao i druge SSH aplikacije, uključujući najpopularniju OpenSSH.

  Programi trećih strana, poput PuTTY, upotrijebit će drugačiji oblik datoteke ključeva, ali dostupni su alati za njihovo prevođenje u češći format OpenSSH-a ako to predstavlja problem.

 • Može li se SSH koristiti za prijenos datoteka?

  Da. U stvari, razvijen je niz protokola za prijenos datoteka korištenjem SSH-a, uključujući sigurnu kopiju (SCP), rsync i SSH protokol za prijenos datoteka (SFTP).

 • Kakve se vrste podataka mogu osigurati sigurnom školjkom?

  Iako je osnovna upotreba Secure Shell-a za prijavu na udaljene strojeve i slanje naredbi preko računalnih mreža, ona se može koristiti za prijenos bilo koje vrste podataka.

  Budući da se radi o protokolu, može se koristiti za razvoj bilo koje vrste aplikacija ili čak drugog protokola.

  Na primjer, SSH protokol za prijenos datoteka izgrađen je na FTP-u kako bi se osigurala mnogo viša razina sigurnosti prilikom prijenosa i preuzimanja datoteka s poslužitelja..

 • Da li svi preglednici podržavaju Secure Shell?

  Svi moderni preglednici podržavaju Secure Shell. SSH koriste milijuni web stranica širom svijeta i postao je standardna sigurnosna značajka.

  Ako nemate raniju verziju Netscape Navigatora, ne biste trebali imati problema s pristupom web lokacijama koje koriste SSH.

 • Je li SSH protokol otvorenog koda?

  Sam protokol je. SSH-2 protokol je open-source.

  Međutim, implementacije SSH-2 razlikuju se. Verzija SSH-a koju pruža SSH Communications Security sadrži vlasničke komponente, tako da velik dio nije otvorenog koda.

  Postoji nekoliko verzija otvorenog koda SSH, od kojih je najpoznatija OpenSSH.

 • Je li SSH klijent otvorenog koda manje siguran?

  Ne. Kod nije ono što pruža sigurnost. Upotreba javnih i privatnih ključeva osigurava sigurnost. Pristup izvornom kodu za klijenta Secure Shell neće pružiti lopovima podataka mogućnost tumačenja vašeg privatnog ključa.

 • Postoje li drugi protokoli za šifriranje javnih ključeva?

  Postoji čitav niz drugih protokola šifriranja javnih ključeva, od kojih neki nude alternative SSH-u.

  Jedan od najpopularnijih protokola šifriranja javnih ključeva je Secure Socket Layer (SSL), koji se široko koristi za zaštitu podataka i provjeru autentičnosti preko računalnih mreža. SSL je najpoznatiji po tome što pruža siguran mrežni promet, što se može potvrditi zaključanom slikom u adresnoj traci preglednika.

  Prilično dobra privatnost (PGP) uobičajeno se koristi za potpisivanje, šifriranje i dešifriranje podataka sadržanih u komunikaciji putem e-pošte. Ostali primjeri uključuju S / MIME, ZRTP, SILC, pa čak i bitcoin.

 • Gdje mogu dobiti podršku za SSH?

  Podrška se obično pruža specifično za implementaciju koju koristite. Na primjer, OpenSSH nudi i niz najčešćih pitanja i priručnika, uz podršku zajednice putem popisa za slanje e-pošte.

  SSH komunikacijska sigurnost pruža nekoliko razina tehničke podrške, većina uz naknadu. Prvo bi trebao biti vaš domaćin. Otkrijte imaju li podršku i provjerite koju implementaciju pružaju.

 • Je li sigurna školjka dostupna na mobilnim platformama?

  Da. Postoji niz programa za prijenos SSH protokola na mobilne uređaje, uključujući pTerm za iOS i ConnectBot za Android.

  Međutim, ako samo želite pristupiti SSH zaštićenom poslužitelju putem mobilnog telefona, ne trebate brinuti zbog takvih aplikacija. Vaš preglednik ne bi trebao imati problema s komunikacijom s SSH poslužiteljem.

 • Kako instalirati SSH klijent?

  Jedan je već verovatno predviđen putem vašeg hosting plana. Ako nije, ili ako želite upotrebljavati neki drugi SSH klijent, obično možete preuzeti kopiju s njihove web stranice.

  Ako odlučite instalirati SSH ručno, provjerite je li kompatibilan s domaćinom.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me