Stvorite i uredite svoju idealnu WordPress temu u Dreamweaveru

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Adobe Dreamweaver je desktop alat za vizualno oblikovanje web stranice. To je prednji IDE (integrirano razvojno okruženje) koji vam omogućuje brzo prebacivanje naprijed i nazad između gledanja HTML-a, CSS-a, JavaScripta i pregled trenutnog dizajna uživo.

Stranice možete vizualno dizajnirati i oblikovati pomoću moćnog načina WYSIWYG („ono što vidite je ono što dobijete“) koji automatski generira kôd dok radite.

Dreamweaver se dobro integrira s drugim Adobeovim alatima za vizualni dizajn poput Photoshopa, InDesign-a i Illustratora. Iskusni profesionalci u grafičkom dizajnu koji rade s drugim aplikacijama, Dreamweaver pruža jednostavan način ulaska u web dizajn bez potrebe za svladavanjem kodiranja na tri različita jezika.

WordPress je najpopularniji sustav za upravljanje sadržajem na webu, koji napaja više od 25% svih javnih stranica. WordPress razdvaja sadržaj, funkcionalnost i dizajn; Prednji dizajn web mjesta WordPress određen je temom. Tema je zbirka datoteka predloška PHP-a koji generiraju HTML izlaz i jedne ili više CSS datoteka koje definiraju vizualni stil.

Izrada WordPress teme obično je vježba kodiranja, a Dreamweaver je posebno izrađen kako bi pomogao dizajnerima stranica da izbjegnu kodiranje. Zapravo, u ranijim verzijama Dreamweavera, PHP kôd uzrokovao je probleme s prikazom.

Pored toga, Dreamweaver je bio orijentiran na stvaranje čitavih HTML stranica, a ne predložaka stranica podijeljenih među brojnim PHP datotekama. Na temelju ovih problema, čini se da Dreamweaver nije baš dobar za razvoj WordPress-a. Zapravo je nekada postojalo zajedničko mišljenje da su WordPress i Dreamweaver međusobno.

Međutim, to je mišljenje u ovom trenutku pomalo zastarjelo. Dreamweaver sada podržava integraciju s nekoliko sustava za upravljanje sadržajem, uključujući WordPress. Uređivanje datoteka predložaka jednako je jednostavno kao i uređivanje HTML stranica, a uređivač koda Dreamweaver čak uključuje isticanje sintakse i automatsko dovršavanje za PHP.

WordPress i Dreamweaver osmišljeni su kako bi olakšali izradu web stranica. Oni prvotno nisu namjeravali raditi zajedno, pa bi postavljanje svega trebalo malo rada.

Ali ako slijedite bilo koji od izvrsnih vodiča koje smo prikupili za vas, i dodate izvrsne alate koje smo pronašli, ništa vas ne sprečava da koristite svoj omiljeni uređivač stranica za dizajn vašeg omiljenog sustava upravljanja sadržajem.

Vodiči za rad s WordPressom u Dreamweaveru

 • Kako se koristi Adobe Dreamweaver za dizajn WordPress bloga ili uređivanje WordPress teme temeljit je vodič, uključujući informacije o postavljanju lokalnog razvojnog okruženja i integraciji dviju tehnologija.
 • Dreamweaver CC i WordPress 3.8: Osnovni pojmovi, iz Lynda.com, je petosatni video tečaj koji pokriva sve, od prozivnog dizajna do korištenja Dreamweavera za implementaciju i testiranje.
 • Izradite WordPress web stranice uz Dreamweaver detaljan je vodič koji vodi kroz postavljanje lokalne WordPress instalacije i povezivanje s Dreamweaverom.
 • Izgradnja WordPress web stranica uz Adobe Dreamweaver CC izvrstan je vodič s Adobe bloga koji istražuje ne samo kako koristiti Dreamweaver s WordPressom, već i zašto biste to željeli. I ovdje imamo puno vizualne inspiracije.
 • Dreamweaver CC Rad s WordPressom cjelovit je vodič za izradu WordPress tema koristeći Dreamweaver, s više od šest sati video sadržaja.
 • Kako postaviti WordPress u Dreamweaveru, kratak je video vodič usredotočen na navođenje WordPressa i Dreamweavera da se lijepo igraju zajedno.
 • Uspostavljanje Dreamweaver CC i WordPress Workflowa detaljno opisuje specifičnosti kako učinkovito integrirati WordPress i Dreamweaver u razuman razvojni proces.
 • Uređivanje WordPress teme pomoću Adobe Dreamweaver CS5
  je četverodijelna serija o uređivanju WordPress tema pomoću uređivača Dreamweavera (ne gradi se od nule).
 • Uređivanje WordPress bloga s Dreamweaver CS5 vrlo je detaljno otkrivanje onoga što je potrebno za lokalno pokretanje WordPressa i uređivanje datoteka tema u Dreamweaveru.
 • Korištenje Dreamweaver-a za dizajn i razvoj WordPress-a opisuje osnovni postupak uspostavljanja dvije aplikacije zajedno, ali također pruža puno korisnih savjeta i praktičnih primjera onoga što može poći po zlu i kako osigurati da stvari krenu po redu.
 • Uređivanje WordPress teme u Adobe Dreamweaver-u je kratki video tutorial koji će vam započeti koristiti Dreamweaver s WordPress-om.
 • Uređivanje tema WordPress-a s Dreamweaver-om objašnjava korak po korak kako postaviti testni poslužitelj, instalirati WordPress lokalno i integrirati Dreamweaver. Ovaj se članak također bavi rješavanjem nekih najčešćih problema koji se javljaju pri uređivanju datoteka s temama iz Dreamweavera.
 • Pretvaranje Dreamweaver stranice u WordPress ne radi se na radu na WordPress temi iz Dreamweavera, već o pretvorbi postojećeg Dreamweaver web mjesta u WordPress.
 • Kako urediti teme WordPressa Korištenjem Dreamweavera malo je datirano, ali pruža dobre informacije za podešavanje tema.

alat

 • ThemeDreamer je Dreamweaver proširenje koje vam pomaže u izgradnji i uređivanju WordPress tema.
 • WordPress Dizajner stranica za Dreamweaver je Dreamweaver proširenje koje vam pomaže da vizualno izgradite WordPress temu uz Dreamweaver.

Trebam li koristiti Dreamweaver s WordPressom?

Mnogi profesionalni web dizajneri ne vole Dreamweaver i ne misle da bi ga trebali koristiti za izradu web stranica. Međutim, ta su mišljenja malo pretjerana.

Svakako je istina da većina profesionalnih naprednih programera obično ne koristi Dreamweaver. Međutim, većina stvari na koje se ljudi žale u Dreamweaveru popravljena je u posljednjim verzijama.

WordPress je popularan koliko i zato što ne biste trebali biti profesionalni front-end programer da biste ga koristili. Možete brzo izgraditi i dobro izgraditi web mjesto, čak i ako ne znate kodirati. Upravo je to razlog zašto je Dreamweaver postao popularan.

Korištenje Dreamweaver-a s WordPressom omogućuje vam izradu prilagođenih tema bez učenja HTML-a, CSS-a, JavaScript-a i PHP-a. To ne znači da ste napredni programer, ali to ne mora biti.

kupon za web hosting

Tražite pravog domaćina Dreamweavera?
Naši čitatelji – SiteGround – ocijenili kao broj 1 – olakšavaju prijenos web stranica Dreamweaver. Pomoću ove posebne veze za popust uštedite do 67% na planovima SiteGround
.

Daljnje čitanje i izvori

Imamo više vodiča, vodiča i infografika vezanih za kodiranje i izradu web stranica:

 • Sastavljanje dobrog HTML-a: ovo je čvrst uvod u pisanje dobro formiranog HTML-a i korištenje HTML softvera za provjeru valjanosti.
 • CSS3 – Intro, vodiči & Resursi: ovo je sjajno mjesto za početak učenja izgleda web stranica.
 • Dreamweaver Uvod i resursi: to će vas pokrenuti s Dreamweaverom ako vam je novost.
 • Hosting web stranica Dreamweaver: Iako web stranice izgrađene pomoću Dreamweavera trebaju raditi u bilo kojem scenariju hostinga, sastavili smo informacije i preporučene domaćine u užem izboru koji posjeduju Dreamweaver stručnost.
 • WordPress hosting – Saznajte više o i usporedite svoj izbor za hosting web stranica izgrađenih s WordPressom.

HTML za početnike – Ultimativni vodič

Ako zaista želite naučiti HTML, stvorili smo članak o duljini knjige, HTML za početnike – Ultimate Guide I zaista je to krajnji vodič; vodit će vas od samog početka do majstorstva.

HTML za početnike - Ultimativni vodič
HTML za početnike – Ultimativni vodič

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map