Tražite IMAP hosting? Evo našeg vodiča za odabir pravog za vas

Usporedite IMAP hosting

Internet Protocol Access Protocol (IMAP) protokol je za primanje e-pošte koji vam omogućuje upotrebu iste adrese na različitim uređajima i aplikacijama. Široko je dostupan, ali nisu svi domaćini jednaki u tome.


Najbolji domaćini IMAP-a nude dobro dizajnirane klijente web-pošte, pomoć u konfiguracijskim postavkama aplikacija za web-poštu, velikodušne kvote poštanskih sandučića i administrativno upravljanje pojedinačnim postavkama pristigle pošte..

U nastavku detaljno raspravljamo o najboljim domaćinima IMAP-a, ali ako samo želite znati koje hostove koristiti, evo pet najboljih:

 1. SiteGround
  – Odličan hosting s puno funkcionalnosti e-pošte
 2. Bluehost
 3. A2 hosting
 4. InMotion hosting
 5. Hostpapa

Kako smo izabrali najbolje domaćine za IMAP?

Sastavili smo popis domaćina koji nude IMAP i druge značajke povezane s e-poštom kako bismo vam pomogli da ga iskoristite na maksimum. Zatim smo ga razvrstali koristeći naše tisuće stručnih i korisničkih pregleda.

Što je IMAP hosting?

Usporedite IMAP hosting

Usporedite IMAP hosting

Što je IMAP?

Protokol pristupa internetskim porukama ili IMAP odnosi se na način na koji se elektronička pošta rukuje putem interneta. Ako imate središnji poštanski sandučić, mnogim ljudima treba pristupiti ili morate biti u mogućnosti provjeriti e-poštu s više lokacija, odaberite IMAP hosting.

Postoje dva načina za primanje e-pošte: POP i IMAP. Iako je POP široko rasprostranjen, sve više prelazimo na IMAP kao najučinkovitiji način korištenja e-pošte. Domaćini su sada prepoznali da je IMAP razumniji način korištenja e-pošte, čak i ako zahtijeva više resursa s njihove strane.

Kako funkcionira e-pošta?

Nekoliko koraka se događa kada se prijavite na svoj IMAP račun e-pošte.

 1. Klijent se povezuje na IMAP poslužitelj
 2. Klijent se potvrđuje korisničkim imenom i zaporkom
 3. Prijava je prihvaćena
 4. Korisnik prima poruke e-pošte
 5. Neki klijenti nude izvanmrežni pristup.

Klijenti putem e-pošte

Proces slanja e-pošte prilično je jednostavan. Prvo će pošiljatelj sastaviti poruku na svom računalu. Za to moraju koristiti klijenta e-pošte. Taj klijent e-pošte može biti temeljen na webu kao što je Gmail ili može biti desktop aplikacija poput Outlook Express ili Apple Mail.

Klijent e-pošte Snimka zaslona klijenta e-pošte ljubazno od Aarona Escobara u Flickeru pod CC BY 2.0

Što se događa kad pritisnete Pošalji

Zatim, kada pošiljatelj pogodi „pošalji“ sa svog klijenta e-pošte, e-pošta se isključuje i pokreće se. Tekst i prilozi e-pošte šalju se na SMTP poslužitelj. To je jednostavan protokol za prijenos pošte.

Ovo je odlazni poslužitelj koji zapravo upravlja i odlaznom i dolaznom poštom. Ovo je poslužitelj e-pošte koji pruža hosting tvrtka ili vaš ISP. Možete slati poštu ljudima na istom SMTP poslužitelju kao i vi ili nekome tko koristi drugi. Proces je u svakom slučaju prilično sličan.

Mail mora proći

Dakle, jednom kada SMTP poslužitelj primi vašu odlaznu poštu, on komunicira s DNS (Service Name Service Service) poslužiteljem. Ovako se nalazi IP adresa poslužitelja koja drži naziv domene predviđenog primatelja e-pošte. Zatim će SMTP poslužitelj prenijeti e-poštu na primateljev poslužitelj e-pošte.

Poslužitelj e-pošte zatim primatelja tada prenosi na IMAP i POP poslužitelje. Hoće li to biti POP3 ili IMAP, ovisit će o tome koji će dolazni poslužitelj e-pošte primateljev klijent e-pošte biti postavljen za upotrebu. Tada primatelj otvara svog klijenta za e-poštu i e-poruka se preuzima s poslužitelja kako bi ih mogli pročitati.

Što je e-mail klijent?

Klijent e-pošte je aplikacija s kojom internetski korisnici komuniciraju kako bi pregledali i slali poštu. Oni vam omogućuju čitanje, organiziranje, sastavljanje i odgovaranje na poruke e-pošte. Klijent e-pošte odgovoran je za preuzimanje poruka s poslužitelja e-pošte i njihovo učitavanje kada pritisnete “pošalji”.

Odabir i postavljanje klijenata za e-poštu

EmailformPlatform
pogledMicrosoft Windows, macOS
Apple MailmacOS, iOS, watchOS
AlpskiViše platformi
Mozilla ThunderbirdViše platformi
GmailWeb-based

Stolni ili internetski, to je vaš izbor

Samostalni klijenti e-pošte mogu se instalirati kao aplikacija na radnu površinu vašeg računala. Na primjer, Microsoft Outlook i Outlook Express takvi su klijenti e-pošte. Slično tome, Apple Mail je klijent e-pošte koji dolazi unaprijed instaliran u Appleovim operativnim sustavima. Većina ljudi koristi besplatni web-klijent za slanje e-pošte poput Gmail ili Yahoo.

Ovim se pristupa putem web preglednika. Moguće je koristiti gore spomenute vanjske klijente s ovim uslugama ako želite. Mnogo je više dostupnih putem web pretraživanja.

Snimka zaslona Thunderbird-a

Odabir poslužitelja pošte

Da biste koristili klijent e-pošte, sve što morate učiniti je postaviti račun e-pošte. Ponekad ćete trebati konfigurirati postavke u klijentu e-pošte koje omogućuju interakciju s vašim SMTP poslužiteljem e-pošte.

Poslužitelj e-pošte
Poslužitelj e-pošte iz tvrtke Compudemano na Flickr pod CC BY 2.0

ISP vs namjenski IMAP domaćin

Korištenje poslužitelja e-pošte koji pruža vaš ISP funkcionirat će za osobnu komunikaciju putem e-pošte, ali tvrtke koje trebaju slati masovne poruke e-pošte za marketinške kampanje mogu naići na probleme.

ISP poslužitelji mogu ograničiti broj e-poruka koje možete poslati. Kao rezultat toga, tvrtke će htjeti koristiti hosting hosting putem pružatelja web hosting usluga ili zasebne tvrtke za hosting e-pošte. Većinu vremena hosting hostinga uključen je u planove za web hosting i nećete morati tražiti negdje drugo.

POP vs IMAP

Mail Office Protocol (POP ili POP3) e-pošta je metoda koju većina davatelja internetskih usluga koristi za promociju kao zadani i preferirani način. Pomoću POP-a, poruke e-pošte preuzimaju se s poslužitelja i pohranjuju lokalno na vaše računalo.

E-pošta se obično uklanja s poslužitelja nakon njihovog preuzimanja, tako da ISP ne treba pohranjivati ​​sve te podatke na svoje poslužitelje..

Zašto je IMAP bolji,

S protokolom za pristup internetskim porukama (IMAP) djeluje drugačije. Klijent e-pošte i dalje je sinkroniziran s poslužiteljem e-pošte. I dalje možete čitati e-poštu ako niste povezani s internetom, pod uvjetom da ste preuzeli cijelu poruku prije prekida veze..

Nakon što se poruka e-pošte obriše na jednom uređaju, sinkronizira se s poslužiteljem, a svi drugi uređaji ažuriraju sinkroniziranu kopiju kako bi odražavali promjenu.

Davatelji internetskih usluga prelaze na IMAP, zahvaljujući iPhoneu

U posljednjih nekoliko godina došlo je do promjene mora među ISP-ovima.

Savijaju se prema zahtjevu i nude veću podršku za IMAP preko POP-a. To je dijelom zato što svi koristimo mobilne uređaje, a IMAP je jedini praktičan način upravljanja našim računima e-pošte.

kupon za web hosting

Tražite mnogo na IMAP hostingu?
SiteGround ima brze poslužitelje, naprednu sigurnost i obilje funkcionalnosti e-pošte. Naši čitatelji su ih ocijenili kao # 1. Dogovarali smo vam uštedu do 67% na hosting planovima SiteGround-a. Koristite ovu posebnu vezu za popust
da se dogovori.

Pošaljite e-poštu svugdje, na bilo kojem uređaju

IMAP je koristan na više uređaja jer omogućuje pristup vašoj e-pošti s bilo kojeg mjesta. Možete koristiti klijenta web pošte, klijenta za radne površine, pametni telefon ili tablet dok čuvate isti poštanski pretinac.

To se uklapa u naš prelazak na računalstvo u oblaku, gdje je naglasak na udaljenom pohrani i sinkronizaciji, a ne na lokalnoj pohrani i sigurnosnim kopijama. Ako je uređaj izgubljen, ukraden ili oštećen, nećete izgubiti svoje poruke. Jednostavno se prijavite na svoju adresu e-pošte na svom novom uređaju.

Push obavijesti

Uz prelazak s radne površine na mobilne uređaje, IMAP je dobro prilagođen za push upozorenja tih uređaja. Pritisnite tehnologiju koja vas upozorava na nove poruke e-pošte dok dolaze, umjesto da anketirate nove e-poruke svakih nekoliko minuta; IMAP vam omogućuje da odaberete hoćete li preuzimati e-poštu kada dođe push push obavijest.

Internet znak za prijavu e-pošte
Pomoću IMAP-a možete primati e-poštu s bilo kojeg mjesta. Fotografska usluga mattwi1s0n na Flickru pod CC BY 2.0.

Otisci prema dolje

Unatoč praktičnosti mobilnih uređaja i push obavijesti, postoji nekoliko nedostataka. Ove obavijesti mogu ometati. IMAP pristup također zahtijeva internetsku vezu.

Ovo je više problem s mobilnim vezama, ali čak i ako ožičena veza padne, ostali ste bez pristupa e-pošti. Klijenti e-pošte omogućuju vam pisanje poruka koje će vam biti poslane kasnije kad se veza vrati na mrežu.

Poslovni korisnici morat će ocijeniti praktičnost IMAP-a s rizikom prekida rada.

Značajke IMAP hostinga

Većina pružatelja usluga hostinga omogućuje vam stvaranje računa e-pošte i pristupanje njima putem IMAP-a. Neka nameću ograničenja kojih biste trebali biti svjesni:

 • Provjerite broj spremnika koje možete stvoriti.
 • Pitajte koja je maksimalna veličina poštanskog sandučića
 • Pitajte koje su vam postavke potrebne
 • Pogledajte koje klijente zapravo podržava
 • Provjerite koje su sigurnosne značajke podržane.

Ograničenja skladištenja

Obratite pažnju na ograničenja prostora za pohranu, iako su poruke e-pošte male. Pohrana e-pošte uključuje privitke, a što više podataka ima u poštanskim sandučićima, manje možete koristiti za svoju web stranicu.

Podrška domaćina

Vaš davatelj usluga trebao bi imati mogućnosti koje biste trebali koristiti za konfiguriranje vašeg klijenta. Svaki je klijent različit. Dobri davatelji imat će bazu znanja o popularnim klijentima i druge informacije koje su vam potrebne za upotrebu klijenata koji se ne spominju.

Odvojeni IMAP hosting hosting

U nekim (rijetkim) slučajevima IMAP e-pošta nije ponuđena kao dio hosting plana. Ako vam je potreban namjenski hosting putem e-pošte, neke tvrtke to pružaju kao zasebnu uslugu. Obično ga možete koristiti zajedno s vašim glavnim nazivom domene, čak i ako se nalazi drugdje.

Pročitajte Fini ispis

Iako postoje besplatne IMAP usluge e-pošte, pažljivo provjerite uvjete. Mnogi ne pružaju neke naprednije značajke koje biste mogli očekivati, kao što su označavanje i ugniježđene poruke.

Neke usluge također ograničavaju pružanje usluge POP bez IMAP-a i mogu vam ograničiti slanje previše poruka radi sprječavanja neželjene pošte.

S pozitivne strane, hosting hostinga nije skup i obično uključuje web poštu koja dobro funkcionira s IMAP-om. Kao alternativu, možete koristiti Google Apps.

Značajke IMAP hostinga

Na raspolaganju je mnogo opcija za zasebne hosting hosting pružatelje. Oni će omogućiti skupno slanje e-pošte i podržavat će aplikacije za slanje velikih količina e-pošte. Često možete slati desetke tisuća mjesečno bez naleta na ograničenja.

IMAP planovi mogu biti skupi

Planovi su možda malo skuplji nego što to mogu priuštiti osobne i male tvrtke. Iz tog razloga je ovakav plan prikladniji za veća poduzeća.

E-adresa vašeg web domaćina mogla bi biti dovoljna

Za većinu ljudi hosting hostinga koji je uključen u njihove planove za web hosting trebao bi biti dovoljan da zadovolji njihove potrebe.

Većina hosting kompanija uključuje zaštitu od neželjene pošte i antivirusnu zaštitu za vaše e-mailove.

Imati prednosti i nedostatke

Svi sustavi imaju svoje prednosti i nedostatke, a IMAP se ne razlikuje. Evo glavnih na koje morate imati na umu dok donosite odluke.

IMAP Pros

Davatelji e-pošte preporučuju IMAP zbog:

 • Prikladniji je kada upotrebljavate jedan poštanski pretinac na više uređaja
 • Ima više smisla kada više poštanskih sandučića radi više osoba
 • Možete pristupiti pošti s bilo kojeg uređaja
 • Vrlo dobro funkcionira s push obavijestima.
 • Sva Vaša pošta pohranjena je na poslužitelju, tako da je ne možete izgubiti ako vaš uređaj ima problema
 • Možete koristiti klijenta za desktop e-pošte ili pristupati istim porukama u web-pošti
 • Štedi podatke i vrijeme ne preuzimajući automatski privitke

IMAP kontra

Postoji nekoliko nedostataka u IMAP-u:

 • Neki se klijenti e-pošte ponašaju čudno kada koriste automatske odgovore
 • Potrebna je internetska veza
 • Korisnici mogu doseći ograničenja pohrane
 • IMAP zauzima više prostora na poslužitelju
 • Push obavijesti mogu vas ometati
 • IMAP se ne može koristiti s POP-om
 • Rijetko možete izgubiti poruke s neuspjehom poslužitelja

Moji izbori: prva tri domaćina IMAP-a

S obzirom na ogroman broj izbora, mislio sam da te počnem sa svoja tri favorita. Oni će vam započeti, a onda možete krenuti dalje odatle.

SiteGround

Usporedi IMAP siteGround IMAP

SiteGround uvijek nudi mnogo sjajnih stvari koje mogu ponuditi sa svojim planovima za web hosting. Omogućuju vam neograničene račune e-pošte i baze podataka e-pošte.

Vaša upotreba njihovih poslužitelja e-pošte ograničena je na prostor na disku dodijeljen određenom planu koji odaberete. Kao i kod svih njihovih planova, SiteGround uključuje besplatnu migraciju web stranica, izradu web stranica i standardno 99,9% jamstvo produženog vremena.

Bluehost

Usporedi Bluehost IMAP

Kada budete domaćini Bluehostom, platit ćete slične cijene za njihove zajedničke planove kao i sa SiteGround. Ali, dobivate i besplatnu registraciju imena domene.

Njihovi planovi pružit će vam različite razine kapaciteta za pohranu e-pošte s većim cijenama planova koji nude neograničene račune i prostor za pohranu. Hostovanje e-pošte Bluehosta kompatibilno je s klijentima drugih proizvođača i uključuje zaštitu od neželjene pošte.

Korisnici e-pošte mogu imati različite kontrole računa kako bi prilagodili svoj račun e-pošte kako god žele.

InMotion hosting

InMotion IMAP usporediti

InMotion Hosting također nudi sigurne IMAP e-poštu ponuđene u svojim planovima. Njihovo gostovanje putem e-pošte uključuje filtriranje neželjene pošte u stvarnom vremenu. InMotion koristi super brze SSD servere, pa čak i njihovi zajednički planovi hostinga omogućuju ogroman udarac.

Svi njihovi planovi dolaze s besplatnim marketinškim i sigurnosnim alatima. Jedna od naših najdražih stvari u vezi s InMotionom je ta što vam omogućuju odabir datacentra u kojem se nalazi vaša web stranica. To je rijetka stvar koju možete pronaći od dijeljenih hosting paketa.

ponude za web hosting

Neodlučno za IMAP domaćin?
A2 hosting upravo je osvojio prvo mjesto u našim nedavnim testovima brzine i performansi. Na njihove račune unose se značajke e-pošte. Najjeftiniji plan dolazi s 25 računa e-pošte. Sada na A2 planovima možete uštedjeti do 50%. Iskoristite ovaj poseban popust
link za postizanje posla.

Ostale značajke u E-pošti

 • Prosljeđivanje e-pošte
 • POP3
 • SMTP
 • webmail
 • Popisi za slanje mailova
 • phpList
 • Prilagođeni MX zapisi
 • Poštar
 • SquirrelMail

IMAP najčešća pitanja

 • Što je IMAP?

  IMAP označava protokol pristupa internetskim porukama. To je protokol za pohranu i preuzimanje e-pošte.

 • Koliko dugo se koristi IMAP?

  IMAP je prvi put razvio Mark Crispin, sistematski programer u laboratoriji u Stanfordu. Kreiran je kao alternativa POP-u (protokol poštanskog ureda).

 • Koristi li se IMAP za slanje e-pošte i za preuzimanje?

  Tehnički možete upotrebljavati IMAP za slanje e-pošte, ali to obično ne uspije. Češće koristite IMAP za pohranu i preuzimanje, dok SMTP poslužitelj koristite za slanje.

 • Koja je razlika između IMAP-a i POP-a?

  Jednostavno rečeno, IMAP omogućava pohranu e-pošte na udaljeni poslužitelj i preuzimanje kopije te pošte. Kada čitate, brišete ili arhivirate e-poštu na računalu, promjene se repliciraju na udaljenom poslužitelju, tako da su lokalna i udaljena kopija uvijek iste.

  Uz POP, e-poruka se preuzima s poslužitelja na vaše računalo jednosmjernim prijenosom. Možete odabrati hoće li se te e-poruke zadržati na poslužitelju ili ih izbrisati nakon preuzimanja. Bilo kako bilo, ako izbrišete e-poštu na računalu, poslužitelj ne ponavlja tu promjenu. Ako spojite drugi uređaj na isti POP spremnik, poruka će se možda ponovno preuzeti.

  Najlakši način da shvatite razliku je razmišljanje o jednom poštanskom sandučiću koji koristite na nekoliko uređaja: računalu, telefonu i tabletu. Jednom kada na IMAP-u izbrišete e-poštu s računalom, promjena se ponavlja na poslužitelju e-pošte, a potom na vašem telefonu i tabletu. Suprotno tome, ako preuzimate e-poštu s POP-om na svim uređajima, a zatim čitate, arhivirate ili brišete poruke, uređaji će se stalno sinkronizirati.

 • Kako IMAP obrađuje mape?

  IMAP i POP različiti su u načinu na koji pohranjuju e-poštu u mape.

  Pomoću POP-a, poruke e-pošte preuzimaju se s poslužitelja na računalo, ali nema prijenosa u suprotnom smjeru. Najznačajniji utjecaj na to je mapa poslane pošte. Pomoću IMAP-a poslane poruke e-pošte pohranjuju se centralno na poslužitelju kako biste im mogli pristupiti s bilo kojeg mjesta.

  Isto tako, možete stvoriti mape na IMAP računu i te mape će se pojaviti na svim uređajima. Ako stvorite mape kada koristite POP, one će se primjenjivati ​​samo na vaše lokalno računalo.

 • Zašto bih trebao odabrati IMAP prilikom postavljanja računa e-pošte?

  Većina nas koristi uređaje koji su stalno povezani s internetom, a isti spremnik koristimo na više uređaja. IMAP je idealan za to, jer uvijek zadržava kopiju e-poruka na poslužitelju. IMAP također dobro funkcionira s web-poštom kao što je Gmail i gdje više članova tima radi iz jednog zajedničkog poštanskog sandučića.

 • Postoje li nedostaci upotrebe IMAP-a umjesto POP-a?

  POP je inherentno vrlo jednostavan i brz, tako da može brzo preuzimati poruke. Ovaj brzi prijenos može biti koristan ako se primatelj mora povezati s dial-upom kako bi preuzeo svoju e-poštu.

  IMAP je složeniji protokol od POP-a i zahtijeva više resursa poslužitelja.

  Ali možda je najveća pozornost prostor poštanskih sandučića. Pomoću POP-a možete odabrati da izbrišete sve svoje poruke iz poštanskog sandučića nakon što ih preuzmete, što oslobađa prostor na poslužitelju. IMAP to ne čini, pa vam može nedostajati prostora na poslužitelju ako ne brišete stare e-poruke redovito.

 • Podržavaju li svi web hosting planovi IMAP?

  Većina web hosting tvrtki uključuje svoje IMAP standarde podrške.

 • Koji softver za e-poštu podržava IMAP?

  Sve glavne aplikacije za e-poštu podržavaju IMAP. Ako tražite besplatnog klijenta, preporučujemo Thunderbird.

 • Je li moguće kupiti hosting hosting samo od sebe?

  Da. Neke web hosting tvrtke nude namjenski IMAP hosting za poslovnu e-poštu. Naknade se obično temelje na broju potrebnih poštanskih sandučića, a također možete imati koristi od dodataka poput ugrađenog softvera protiv neželjene pošte, garancija produženog vremena i namjenskih timova za podršku.

 • Koristi li IMAP više propusne širine?

  IMAP održava stalnu vezu s poslužiteljem, ali ne mora nužno koristiti veću propusnost. Mnogi klijenti e-pošte imaju postavku koja samo iz svake IMAP poruke preuzima podatke o zaglavlju: ime, pošiljatelja, naslov i tako dalje. Stvarni sadržaj poruke preuzima se samo kad je poruka odabrana, a isti vrijedi i za sve privitke. Ako primite veliku količinu e-pošte, ovo preuzimanje “na zahtjev” može biti brže i učinkovitije od preuzimanja svega.

 • Koje bih značajke hostinga trebao potražiti ako mi treba IMAP?

  Provjerite nudi li domaćin IMAP kao i POP. Osigurajte da vam plan koji namjeravate kupiti omogućuje stvaranje dovoljnog broja poštanskih sandučića. Otkrijte koja su ograničenja za pohranu vaših poštanskih sandučića. Na mnogim planovima dijele se prostor vašeg poštanskog sandučeta i prostor poslužitelja, tako da ćete morati osigurati da se poštanske sandučiće ne upada u prostor koji vam je potreban za datoteke.

 • Kako premjestiti e-poštu sa starog POP računa na svoj novi IMAP račun?

  Najjednostavniji način da se to postigne je postavljanje oba poštanska sandučića u klijentu e-pošte, kao što je Thunderbird. Dopustite da se sve poruke preuzmu s vašeg POP poslužitelja na vaše računalo. Zatim odaberite sve POP e-poruke u pristigloj pošti i povucite ih u ulaznu poštu vašeg IMAP računa.

  Postupak možete ponoviti s bilo kojim mapama e-pošte koje ste stvorili za svoj POP račun, kao i sa svojim poslanima.

 • Koliko će često moj uređaj provjeravati nove e-poruke?

  Pomoću POP-a možete odabrati koliko često vaš uređaj provjerava vašu poštansku poštu. Uz IMAP, poslužitelj i uređaj ostaju sinkronizirani sve dok postoji mrežna veza. Ako primite novu e-poštu u IMAP poštanski pretinac, možete odmah pojaviti Push upozorenje manje ili više, pod pretpostavkom da je vaš uređaj u to vrijeme povezan s internetom..

 • Trebam li koristiti Microsoft Exchange ili IMAP?

  Microsoft Exchange zahtijeva Windows poslužitelj, pa je u ovu odluku potrebno uzeti u obzir troškove. Ali ako upotrebljavate druge Microsoftove tehnologije, možda bi imalo smisla koristiti Exchange za punu integraciju. Exchange je dizajniran za potpunu suradnju u uredu, a ne samo za uslugu e-pošte.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map