Uvod, udžbenici i izvori CodeIgniter

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Code Igniter popularan je okvir za razvoj aplikacija za PHP. Lagan je i jednostavan za naučiti.

Opći trend u okvirima za razvoj aplikacija je dodavanje više mogućnosti tijekom vremena. S druge strane, CodeIgniterov razvojni tim odlučio je taj okvir učiniti što jednostavnijim. Postoji velika sklonost konvenciji nad konfiguracijom; to jest, obično postoji jedan standardni način da se radi većina stvari, a ne morate trošiti puno vremena i energije za izradu konfiguracija i postavljanje odluka.

Okvir pruža mali broj glavnih značajki. Zbog tog minimalizma, baza kodova je relativno mala (manje od 2 MB, uključujući dokumentaciju.

Postoje tu prednosti i nedostaci ovog pristupa. Za iskusnog PHP programera, okvir je lako naučiti. To vam ne čini previše, pa ako već znate što radite, to vam izmakne i pustite da razvijate.

Za neiskusne programere koji možda žele da okvir puno stvari napravi “automatski”, Code Igniter može se činiti previše minimalan.

O CodeIgniter verziji

Od ovog pisanja postoje tri glavne numerirane verzije okvira CodeIgniter. Trenutna verzija je CodeIgniter 3, ali možete pronaći puno aplikacija koje se izvode na svakoj od prethodne dvije glavne verzije. Verzija 2 je posebno popularna, a velik udio postojećih CodeIgniterovih uređaja za razvoj je ova verzija.

CodeIgniter slijedi principe semantičke verzije, tako da verzija 3 nije kompatibilna s aplikacijama napisanim u verziji 2. Nadogradnja postojeće aplikacije je moguća, ali je prilično složena.

Ako radite na postojećoj aplikaciji, možda ćete morati naučiti verziju 2. Međutim, ako pokrećete novi projekt, trebali biste stvarno koristiti trenutnu verziju. To će vam omogućiti da iskoristite brojna poboljšanja i sigurnosne ispravke, uključujući:

Tutoriali

Vodiči i drugi resursi navedeni ovdje pokrivaju CodeIgniter 2 ili 3. Budite sigurni da udžbenik koji koristite odgovara verziji projekta na kojem radite..

Verzija 2

 • Vodič za Codeigniter: Naučite Codeigniter za 40 minuta je jednodijelni uvod u okvir za iskusne programere PHP-a.
 • CodeIgniter Tutorial for Beginners predstavlja uvod u okvir koji je težak, pogodan za iskusne programere koji su samo početnici s CodeIgniterom, a ne PHP-om.
 • Ova serija tutorijala iz FormGet-a donosi novog CodeIgniter programera od početnika do naprednog.
 • CodeIgniter Tutorial je video pregled okvira. Pruža vrlo osnovni uvod, koristan za upoznavanje mogućnosti.
 • Video Tutorial Codeigniter za početnike fantastičan je resurs koji početnike vodi kroz cijeli proces od instalacije do izrade aplikacije.

Verzija 3

 • CodeIgniter Tutorial iz Tutorials Pointa je izvrstan korak po korak kroz okvir, za apsolutne početnike.
 • PHP CodeIgniter Tutorials za početnike je zbirka udžbenika sekvencirana kako bi se pomoglo novim programerima CodeIgnitera da nauče okvir iz nule..
 • PHP MVC Framework CodeIgniter Tutorial za početnike je premium (plaćeni) tečaj iz Udemyja, koji nudi gotovo 100 video predavanja koja pokrivaju CodeIgniter iznutra i izvana.

upućivanje

 • Službena CodeIgniter dokumentacija prvi je izvor za traženje svih pitanja o okviru.
 • Primjer CodeIgniter aplikacija je GitHub repo koju možete istražiti da biste saznali više o dizajnu aplikacije CodeIgniter.

alat

CodeIgniter je minimalistički okvir, tako da je puno funkcionalnosti koje mogu biti ugrađene u druge okvire dostupno kao dodatak ili zasebni modul. Mnogo je takvih, u rasponu od sitnih uslužnih programa, do onih koji grade programe visoke razine. Evo nekoliko najzanimljivijih velikih dodataka CodeIgniter:

 • Bonfire je automatizirani dodatak za administraciju i upravljanje profilima za CodeIgniter.
 • Fuel CMS je open source sustav za upravljanje sadržajem izgrađen na vrhu CodeIgnitera.
 • Ignition-Go modularni je okvir za izgradnju aplikacija izgrađen s CodeIgniterom i Twitter Bootstrapom.

Najbolje mjesto za pronalaženje više je Awesome CodeIngiter, odabrana lista najboljih i najkorisnijih alata CodeIgniter.

Zajednica

CodeIgniter je projekt otvorenog koda s aktivnom zajednicom programera.

 • Izvorni CodeIgniter repo na GitHubu središnje je mjesto za CodeIgniter razvoj.
 • CodeIgniter Forumi i CodeIgniter subreddit najbolja su mjesta za interakciju s CodeIgniter programerima na mreži.

Knjige o CodeIgniteru

Ove knjige pokrivaju trenutnu verziju Code Igniter.

 • Praktični CodeIgniter 3 (2016), autor Lonnie Ezell, vodič je sve u jednom koji vam omogućava da ne znate ništa o CodeIgniteru do izgradnje složenih web aplikacija s CodeIgniterom i modernim razvojnim alatima poput Composera.
 • Vodič za ispitivanje CodeIgniter (2016), Suzuki i Whitney, knjiga je o upotrebi PHPUnit-a za automatsko testiranje u CodeIgniteru.

Ranije verzije CodeIgnitera

Sljedeće su knjige najbolje dostupne za starije verzije okvira.

 • CodeIgniter za brzi razvoj aplikacija PHP (2007), David Upton, bila je konačna knjiga o CodeIgniteru kada je trenutna verzija bila 1.x.

 • Nacrti web aplikacije CodeIgniter (2015), Rob Foster, pruža informacije o najboljim praksama i najčešće korištenim tehnikama za izgradnju aplikacije pomoću CodeIgnitera. Foster je napisao i sljedeću knjigu na našem popisu, a obje su ciljane za CodeIgniter 2.x.

 • CodeIgniter 2 Cookbook (2013.), Rob Foster, zbirka je recepata ili dobrih rješenja uobičajenih problema.

Trebam li naučiti CodeIgniter?

CodeIgniter je jedan od najpopularnijih PHP okvira, koji se dosljedno svrstava među top 5 poželjnih okvira PHP programera. Ocjenjuje je dobro i za “posao” i za “osobne projekte”, što znači da je to vrlo zaposljiva vještina i vjerojatno ćete uživati ​​u korištenju.

Naučite kako izrađivati ​​aplikacije u CodeIgniteru – posebno ako ste pisali PHP aplikacije samo od početka ili s CMS-om poput WordPressa – uvelike će vam povećati opseg mogućnosti.

ponude za web hosting

Tražite odličnu ponudu za hosting kod CodeIgniter?
A2 hosting bio je na prvom mjestu u našim nedavnim testovima brzine i performansi. Trenutno možete uštedjeti do 50% na njihovim planovima. Samo koristite ovu vezu za popust
da se dogovori.

Daljnje čitanje i izvori

Imamo više vodiča, tutorijala i infografika vezanih za kodiranje i razvoj:

 • PHP Resursi: ovo je naš vodič za učenje PHP-a i poboljšanje kao koder.
 • Sastavljanje dobrog HTML-a: ovo je čvrst uvod u pisanje dobro formiranog HTML-a i korištenje HTML softvera za provjeru valjanosti.
 • CSS3 – Intro, vodiči & Resursi: ovo je sjajno mjesto za početak učenja izgleda web stranica.

Koji kôd treba naučiti?

Zbunjeni u koji programski jezik treba naučiti kodirati? Pogledajte našu infografiku. Koji kôd treba naučiti? Ne samo da raspravlja o različitim aspektima jezika, već odgovara i na važna pitanja poput: “Koliko ću novca zaraditi za programiranje PHP-a za život?”

Koji kôd treba naučiti?
Koji kôd treba naučiti?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map