WordPress predmemorija – pet mogućnosti brzog predmemoriranja

Objava: Vaša podrška pomaže održavanju web mjesta! Naplaćujemo naknadu za preporuku za neke usluge koje preporučamo na ovoj stranici.


Što se tiče uspješnosti vašeg bloga, jedan od najjednostavnijih (i najmanje skupih) načina da se postigne strašno porast jest upotreba dodatka za predmemoriju. Postoji nekoliko dostupnih direktorija dodataka WordPressa, a dugi niz godina jedan od najpopularnijih bio je program pod nazivom Quick Cache.

Brzi predmemorij

Objavljen 2010. godine, Quick Cache bio je jedan od najlakših i najučinkovitijih dodataka za predmemoriranje, zbog čega je preuzet više od 1 milijun puta.

Brzi cache djelovao je praveći statičke snimke čitavog WordPress web mjesta u stvarnom vremenu, uključujući svaku stranicu, post, kategoriju, RSS sažetke sadržaja itd. I spremajući ih u poseban direktorij predmemorije. Kada je web-poslužitelj posjetitelja zatražio sadržaj s vaše web lokacije, Quick Cache im je poslao inačicu spremljenu u memoriju koja se može pružiti mnogo brže od dinamičkog PHP sadržaja.

Brzi predmemorij također je mogao razlikovati između tradicionalnog korisnika i nekoga tko bi trebao vidjeti prilagođeni sadržaj, poput prijavljenog korisnika ili korisnika koji je ostavio komentare, te je mogao brzo odrediti hoće li im poslati spremljenu stranicu ili dinamičku stranicu. Također sadrži dvostruko predmemoriranje, što omogućava pregledniku na strani klijenta predmemoriranje zajedno s vlastitim sustavom za predmemoriranje, kako bi se povećala potencijalna brzina gledatelja.

Povrh svega, Quick Cache je također bio nevjerojatno jednostavan za postavljanje. Iako većina dodataka za predmemoriranje uključuje kompliciran postupak konfiguracije, Quick Cache je pokrenut i pokrenuo se onog trenutka kada ste ga omogućili.

Pro verzija inačice Quick Cache također je bila dostupna s nekoliko dodatnih značajki, kao što su mogućnost predmemoriranja korisnika koji su se prijavili, funkcija automatskog predmemoriranja koja je web-lokaciju prethodno predmemorirala svakih petnaestak minuta, mogućnost brzog čišćenja predmemorije i premija tehnička podrška.

Brze alternative predmemoriranja

Nažalost, Quick Cache je obustavljen 2015. Srećom, dostupno je puno alternativnih načina predmemoriranja, uključujući nasljednika Comet Cachea. Svaki od ovdje navedenih dodataka upravlja predmemoriranjem na malo drugačije načine i nudi svoje jedinstvene značajke i mogućnosti prilagodbe, ali svi bi trebali osigurati povećanje performansi za vaše web mjesto:

Comet Cache

Ako tražite istu funkciju i značajke koje ste imali s Quick Cacheom, ovo je najočitiji izbor.

Pet i više milijuna preuzimanja nakon što su pokrenuli Quick Cache, i dalje je imao reputaciju kao “jednostavan” program za predmemoriranje. Kao rezultat, tvrtka je željela razviti mnogo robusniji proizvod. Tako su promijenili ime u Zen Cache i uveli nekoliko novih značajki, uključujući CDN integraciju. Nažalost, godinu dana kasnije ime se sukobilo sa Zendeskom, pa je promijenjeno u Comet Cache.

Dodatak i dalje pruža sve izvorne značajke brzog predmemoriranja i integraciju CDN-a, kao i nekoliko novih značajki, uključujući kompatibilnost s GZIP kompresijom, napredni sustav keširanja za programere, način uklanjanja pogrešaka, podršku za poddomene i mapiranje domena te mogućnost kreiranja više verzija predmemorirane stranice (samo za profesionalne kupce). I još uvijek je jednostavno podesiti.

Preuzmi: Comet Cache.

WP Super predmemorija

Ideja koja stoji iza WP Super Cachea prilično je jednostavna. Ovaj besplatni dodatak stvara statičke html stranice iz vašeg dinamičnog bloga. Nakon kreiranja, te se statičke stranice šalju umjesto većih PHP skripti.

Ova metoda ne funkcionira uvijek, tako da program koristi i dvije alternativne metode za predmemoriranje. Njihova metoda PHP predmemoriranja omogućava da se statičke stranice isporučuju putem PHP-a. Iako nije tako brz kao slanje HTML stranica, podržava ga više poslužitelja. Ako ni to ne uspije, oslanja se na sporiji proces predmemoriranja. WP Super Cache također nudi kompresiju stranice i nudi CDN podršku.

WP Super Cache ima izvješćenih problema s kompatibilnošću s drugim dodacima i nekim temama, a ne nudi značajne prednosti performansi za prijavljene korisnike, jer ne može pružiti prilagođeni sadržaj putem statičkih HTML stranica. Međutim, ovo je vrlo učinkovit dodatak za predmemoriranje za većinu korisnika.

Preuzmi: WP Super Cache.

WP najbrži predmemorija

Kao i WP Super Cache, ovaj dodatak također stvara statičke HTML stranice za vaše PHP datoteke.

WP Najbrži predmemorija nudi višestruke kompresije, CDN podršku i SSL podršku. Također može utjecati na predmemoriranje preglednika, pružajući dodatno povećanje performansi posjetiteljima koji se vraćaju, a podržan je na više desetaka jezika.

Preuzmi: WP Najbrži predmemorija.

W3 Ukupan predmemorija

W3 Total Cache smatra se WordPress okvirom za optimizaciju performansi, a ne jednostavnim alatom za predmemoriranje. Garantuje najmanje 10 puta veću performansu kada se iskoriste sve njegove mogućnosti optimizacije..

Uz predmemoriranje pojedinačnih stranica, W3 Total Cache omogućava administratorima da “minificiraju” ili komprimiraju stranice, postove, CSS, JavaScript, feedove, pa čak i objekte baze podataka na hosting poslužitelju ili na CDN mreži. Uključuje podršku za mobilne uređaje i radi na zajedničkim, VPS, namjenskim i cluster poslužiteljima.

Preuzmi: W3 Total Cache.

Hiper cache

Hyper Cache je posao za manje pametne tehnologije. Nudi jednostavnu instalaciju i čistu deinstalirajuću značajku koja neće začepiti vaše direktorije starim datotekama ili postavkama konfiguracije..

Nudi dvostruki sustav predmemoriranja za web lokacije za mobilne uređaje i radne površine, izvodi kompresovanje u pokretu za poboljšanje vremena preuzimanja stranica bez spremanja podataka, podržava CDN, izolira komentare kako bi učitavao predmemorirane stranice čestim posjetiteljima ili komentatorima, pa čak može slati stranice s istekom roka za Botove kako bi se povećala perceptivna brzina bloga.

Ako vas brine prostor, Hyper Cache sadrži funkciju automatskog čišćenja kako bi smanjio potrošnju prostora na disku, a mapa predmemorije može se premjestiti izvan mape vašeg bloga, tako da ne mora biti uključena u sigurnosne kopije web mjesta..

Preuzmi: Hyper Cache.

Zaključak

Kao i kod bilo čega što je WordPress-a, postoji mnogo mogućnosti, tako i vi odvojite vrijeme, provjerite preglede i uzmite neke različite dodatke za testnu vožnju prije nego što se naselite. Prije nego što započnete, testirajte izvedbu svoje stranice putem web lokacije kao što je WebPageTest kako biste pratili dobitke stvarnim podacima.

Bez obzira s kojim dodatkom za predmemoriranje odlučite krenuti, koristeći bilo koju od gornjih opcija trebali biste vidjeti poboljšanja u radu vašeg web mjesta, što će vaše posjetitelje učiniti sretnim.

kupon za web hosting

Tražite ozbiljan WordPress hosting?
Tekući web pruža hosting visoke performanse i vrhunsku korisničku podršku. Sada možete uštedjeti na njihovim planovima kvalitete koristeći ovu posebnu vezu na popust
.

Daljnje čitanje i izvori

Imamo više vodiča, tutorijala i infografika vezanih za kodiranje i razvoj:

 • Dobijate ono što plaćate: WordPress hosting je besplatan, ali postoje razlozi zašto možda želite platiti za to.
 • Kako izraditi sigurnosnu kopiju svog WordPress bloga: naučite kako sačuvati svoju web stranicu sigurnom za ona vremena kada stvari pođu po zlu.
 • Koliko je velika WordPress ekonomija? WordPress ekonomija je puno veća i raznovrsnija nego što vjerojatno znate.

Kako ubrzati WordPress

Puno je više za ubrzavanje WordPressa nego predmemoriranje. Pogledajte našu infografiku, kako ubrzati WordPress. Saznajte o bazama podataka, mrežama za dostavu sadržaja i još mnogo toga.

Kako ubrzati WordPress
Kako ubrzati WordPress

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map