Zeleni hosting: Koji su domaćini najbolji za vašu web lokaciju i planetu?

Usporedite Green Hosting

Green hosting osmišljen je kako bi bio energetski učinkovit i ekološki prihvatljiv. Ovi web domaćini obično “kompenziraju” potrošnju energije kupnjom energije vjetra ili drugim kreditima iz neprofitnih utjecaja na okoliš.


Nisu svi domaćini koji “pričaju zeleno” zeleni. Da biste pronašli prave zelene domaćine, potražite pružatelje usluga koji su navedeni na popisu EPA Green Power partnera SAD-a ili na web-lokacijama trećih strana poput Carbonfund.org.

Evo najboljih 5 izbora naših stručnjaka za najbolje zelene domaćine:

 1. A2 hosting
  – Impresivne brzine poslužitelja, dobra vrijednost, kvalitetna podrška
 2. InMotion hosting
 3. Hostpapa
 4. Hostgator
 5. GreenGeeks

Kako smo izabrali najbolje zelene web domaćine?

Kombinirali smo stroge kriterije za zeleni hosting s visokim performansama hostinga, mjerenim brzinama servera, visokom produžnom brzinom, jakom sigurnošću i stručnom tehničkom podrškom.

Uključili smo u tisuće korisničkih pregleda iz naše baze podataka i uzeli u obzir ukupnu vrijednost koju pruža web domaćin.

Što je zeleni web hosting?

Zeleni hosting, odnosno ekološki hosting, je web hosting koji želi ublažiti ili ukloniti utjecaj usluge koju pruža na okoliš na okoliš..

Većina korisnika web hostinga vjerojatno ne brine o utjecaju na globalnu klimu uzrokovanom njihovom web stranicom ili drugim mrežnim aktivnostima.

Međutim, taj je utjecaj vrlo stvaran, iako se može činiti daleko.

zeleno hosting

Svaka tvrtka koja se ozbiljno zalaže za smanjenje vlastitog utjecaja ugljika i ekološkog utjecaja mora uzeti u obzir aktivnosti svojih dobavljača, a web hosting nije iznimka.

Koji je utjecaj web hostinga na okoliš?

Najveći faktor ukupnog utjecaja na klimu web hosting je potrošnja energije.

Poslužiteljima je potrebna struja, kao i rashladne jedinice.

U nastavku ćemo razmotriti različite čimbenike koje zeleni domaćini uzimaju u obzir pri izgradnji tvrtke koja poštuje okoliš.

Odakle dolazi moć?

Osim poslužitelja, druge potrebe za napajanjem uključuju:

 • Kontrola klime
 • Elektronička sigurnost
 • Infrastruktura fizičke zgrade

U većini mjesta u SAD-u i širom svijeta električnu energiju proizvode elektrane na ugalj.

Zeleni domaćini često rade na tome da minimaliziraju potrošnju energije i koriste ili kupuju kredite za obnovljivu energiju iz izvora poput vjetra ili sunca.

Koliki je utjecaj hardvera na web poslužitelj na okoliš?

Drugi izvor utjecaja na okoliš je proizvodnja hardvera i komponenti servera, što zahtijeva mnogo energije, ali također uključuje rudarstvo, kemijsku preradu, proizvodnju industrijskog otpada i globalni transport.

Samo se toliko može učiniti da te komponente postanu zelene, ali neki domaćini kupuju servere s ocjenom Energy Star kako bi smanjili svoju potrošnju energije.

Zemaljska i građevinska razmatranja

Dodatna briga za okoliš uključuju količinu zemljišta koju zauzimaju centri za podatke i resurse koji se koriste za njihovu izgradnju.

Kako bi se smanjili resursi u cijeloj ploči, većina zelenih domaćina usredotočena je na zajednički hosting koji koristi manje poslužitelja, zemljišta i resursa općenito..

što je zeleno hosting

Opcije zelenog hostinga

Domaćini zelenih web stranica pomažu vam da smanjite vlastiti utjecaj na okoliš smanjujući utjecaj na okoliš hosting usluge koju konzumirate.

Tradicionalno, ova vrsta ekološkog kompenzacije donijela je dodatni trošak koji bi spremni platiti samo oni doista posvećeni stvarima..

U posljednje vrijeme, međutim, to se promijenilo. Postoji nekoliko popularnih i pristupačnih domaćina koji su posvećeni minimiziranju utjecaja na okoliš.

Smanjenje utjecaja hostinga na okoliš

Sve se više web hosting tvrtki sve više troši energijom ne samo za okoliš, već i jednostavno za svoje mjere uštede troškova. Hej, struja nije besplatna.

Ekološki ili zeleni hosting planovi još uvijek imaju malo nagrada, no taj se jaz u cijenama smanjuje.

kako funkcionira zeleni hosting

Kako djeluje zeleni hosting?

Tvrtke za zeleno web hosting poduzeće nekoliko koraka za smanjenje ukupnog ekološkog učinka usluga koje pružaju.

Točan postupak koji svaki pružatelj usluga traje može varirati. Ali, baš kao što ne postoji jedinstveno rješenje za usporavanje globalnog zagrijavanja i smanjenje ukupnog utjecaja ugljika, ne postoji niti jedan put da postanete zeleni domaćin.

U nastavku ćemo istražiti neke od najčešćih metodologija koje zelene hosting tvrtke uzimaju kako bi smanjile svoj ugljični otisak.

Energetski učinkovit hardver poslužitelja

Najveći dio utjecaja web hostinga na okoliš čini moć fizičkih računala, pa je prvi korak u ekološkom hostingu upotreba učinkovitijih strojeva.

Brojni detalji dizajna i proizvodnje doprinose ukupnoj učinkovitosti fizičkog poslužitelja, uključujući upotrijebljene materijale, unutarnji izgled komponenata i kvalitetu montaže. Pogoni na čvrstom stanju imaju tendenciju da budu energetski učinkovitiji od svojih kotača za zakretanje diska, jer nema motora koji bi se mogao okrenuti.

Učinkovit poslužiteljski softver

Isti poslužitelj troši više energije pod velikim računalnim opterećenjem nego pod laganim.

Poslužitelji se također zagrijavaju jer koriste više računske snage, pa postoji dodatni trošak za njihovo hlađenje.

Iz tog razloga, neučinkovit ili napuhan softver – bilo na OS-u, uslužnom ili aplikacijskom sloju – više šteti okolišu nego brzo izvršavajući, učinkoviti kod.

Web domaćini koji pokušavaju smanjiti svoju ukupnu potrošnju energije zasigurno će koristiti učinkovite operativne sustave i web poslužitelje optimizirane resursima.

Vrijedno je napomenuti da, bez obzira na to gdje i kako hostirate svoje web stranice, optimiziranje kôda i dostupnosti sadržaja pozitivno utječe na vaš ugljični otisak.

Upotreba računa pomoću prostora

Iako je istina da za rad stroja s pola opterećenja treba manje energije nego što ga radi u potpunosti, dvije napola napunjene kutije troše više energije nego jedna koja radi na kapacitetu.

To znači: rad na više strojeva je manji za okoliš.

Jedno je istraživanje pokazalo da većina podatkovnih centara često svoju opremu koristi znatno ispod kapaciteta, trošeći više energije nego što je potrebno da bi se napajalo više strojeva nego što bi ih ikada koristili.

Inteligentno uravnoteženje opterećenja preko mreže povezanih poslužitelja može pomoći u smanjenju ukupnog broja potrebnih fizičkih strojeva u bilo kojem trenutku.

Prirodno hlađenje

Snaga koja se koristi za pokretanje strojeva je samo pola problema. Strojevi se moraju ohladiti, što može biti vrlo energično.

Mnogo ekoloških (i isplativih) web hosting tvrtki koriste neki oblik prirodnog hlađenja.

To može uključivati ​​postavljanje podatkovnog centra u blizini rijeke i korištenje vode kao rashladne tekućine, potonuće geotermalnih petlji za izmjenu topline ili lociranje cijele zgrade u subarktičkim regijama kako bi se iskoristila prednost prirodno hladnog zraka.

Obnovljiva energija kod web hosting kompanija

Bez obzira koliko je podatkovni centar učinkovit, morat će koristiti nešto električne energije. Način na koji se proizvodi električna energija najveći je faktor koji utječe na utjecaj ugljika na web hosting tvrtki.

Mnoge tvrtke koje se bave zelenim hostingom hvale se do 100% svoje energije koja dolazi iz obnovljivih izvora, obično vjetra i sunca.

Međutim, često vrsta energije koju objekt troši ima veze s položajem objekata.

Svakako, na krovu svog datacentra u Arizoni možete baciti solarne panele, ali neće svaki domaćin imati tu mogućnost. Stoga su mnogi domaćini preuzeli praksu kupnje kredita za zelenu energiju.

Kako krediti za zelenu energiju doprinose zelenom hostingu?

Osiguravanje hostinga odgovara najnovijim standardima energetske učinkovitosti, a prikupljanje energije od dobavljača obnovljivih izvora energije ide daleko.

Međutim, mnogi domaćini to uzimaju dalje kupujući kredite za obnovljivu energiju u obliku vjetroelektrane, solarne energije ili čak podržavajući inicijative poput sadnje drveća za pomoć u recikliranju ugljičnog dioksida.

U osnovi, oni kupuju čistu energiju na temelju vlastite potrošnje energije kako bi nadoknadili potrošnju energije iz nezelenih izvora.

Odlaganje okoline

Osim minimiziranja i kompenzacije potrošnje energije, zeleni domaćini će imati i odgovarajuće prakse odlaganja. Računalni hardver često sadrži tvari štetne za okoliš.

Stoga, umjesto da ga bacate bilo gdje, moraju postojati određeni protokoli za odlaganje i recikliranje određenih elektroničkih dijelova.

kupon za web hosting

Tražite pravog zelenog domaćina?
A2 hosting je postigao # 1 u našim nedavnim testovima brzine i performansi. Oni su 100% neutralan. Sada na A2 planovima možete uštedjeti do 50%. Koristite ovu posebnu vezu za popust
da se dogovori.

Koje su prednosti zelenog hostinga?

Koje su prednosti izbora zelenog domaćina?

Ljudi se odluče za “zeleno” putem usluge hostinga iz više razloga.

Najčešća je opća briga za okoliš, posebno budući da je industrija domaćina jednaka zrakoplovnoj industriji po ukupnom utjecaju ugljika..

Međutim, korištenje zelenog hostinga također može poboljšati vaš imidž kao zelene ili ekološki prihvatljive marke.

Osim toga, energetski učinkovito okruženje hostinga može dovesti do uštede troškova koje možete prenijeti na kupca.

koje su vrste zelenog hostinga

Koje su vrste zelenog hostinga dostupne?

Većina zelenih hosting tvrtki nudi širok spektar hosting paketa: zajednički hosting, VPS hosting, namjenski, cloud hosting, WordPress hosting, pa čak i preprodavački paketi.

Ako želite postati zeleni, moći ćete pronaći savršenog zelenog domaćina za svoje potrebe.

Zajedničko gostovanje Vaša najbolja ponuda za zeleni hosting?

U konačnici, zajednički hosting bit će najsustajniji raspoloživi način hostinga jer će se iskoristiti maksimalni resursi poslužitelja.

Usporedite to s nečim poput namjenskog hostinga na kojem će energija cijelog poslužitelja biti usmjerena na jednu web lokaciju, bez obzira koristi li se ili ne.

što je zeleno pranje

Čuvajte “Green-Washed” hosting i upitne potvrde

Kako su potrošači postali svjesniji utjecaja klimatskih promjena, mnoge su se tvrtke okrenule „Zelenom pranju“, ili postavljaju nejasne tvrdnje o svojoj ekološkoj prijatnosti, kada ne rade ništa kako bi ublažile njihov stvarni ekološki utjecaj.

Imaju li njihove zelene tražbine vodu?

Ako vam je Green Hosting važan, budite sigurni da odvojite vrijeme za istraživanje tvrdnji hosting kompanije.

Ne dopustite da vas marke, boje i nejasne reference zavaraju.

Potražite stvarne radnje.

Potražite dokaz i potvrdu treće strane

Nekoliko neovisnih certifikacijskih tvrtki osigurava provjeru okolišnih tvrdnji tvrtki koje se bave web hostingom.

EPA-ino partnerstvo za zelenu snagu jedno je od najpoznatijih.

Kako utvrditi je li vaš domaćin zapravo zeleni

 1. Provjerite ima li zelenih certifikata provjereni od strane trećih pružatelja usluga ili organizacije poput EPA-e.
 2. Osigurajte njihovu obnovljivu energiju politika jasno je napisano i nije samo nejasna referenca na ‘zelene’ politike.
 3. Pogledajte koriste li Poslužitelji s ocjenom Energy Star za maksimalnu učinkovitost. Poslužitelji troše goleme količine energije, pa to može napraviti ogromnu razliku.
 4. Pitajte odakle dolazi njihova energija. Kupuju li ga iz obnovljivih izvora? Kupite bodove kako biste zamijenili ono što oni koriste iz mreže vjetroelektranom?
 5. Traže li načine da budu zeleni izvan svojih poslužitelja i potrošnje energije? Na primjer, pokušavaju li umanjiti utjecaj na okoliš u svojim uredima?

Što tražiti u Zelenom domaćinu prilagođenom početnicima

Kad ste na tržištu za zelenog domaćina, trebali biste pripaziti nekoliko stvari, pogotovo ako je ovo vaš prvi put da kupujete hosting:

 • Besplatna domena uključena u kupnju hostinga
 • Paket graditelja web stranica za jednostavno stvaranje vaše web lokacije
 • Zvjezdana tehnička podrška za pomoć pri pružanju web stranice na mreži
 • Neograničen prostor na disku ili skalabilna pohrana ovisno o potrebama vaše web lokacije
 • Jednostavna upravljačka ploča, poput cPanela

kakvi su top zeleni domaćini

Moje najbolje 3 preporuke za zelene domaćine

Spremni za početak korištenja zelenog domaćina?

Alat za usporedbu na vrhu ove stranice pomoći će vam da pronađete savršen zeleni domaćin na temelju desetaka značajki.

Ili započnite istraživanjem jednog od mojih najdražih zelenih domaćina s donjeg popisa.

GreenGeeks

GreenGeeks postavlja traku za zeleno hosting, tako što je domaćin od 300% obnovljive energije.

U osnovi, GreenGeeks kupuje dovoljno kredita za obnovljive izvore energije da nadoknadi tri tvrtke slične veličine.

Snimka zaslona početne stranice GreenGeeks

Pored toga, naći ćete razne hosting pakete koji imaju neograničen prostor na disku i širinu pojasa.

iPage

iPage je noviji dodatak zelenom hosting prostoru. Pokriva svoju potrošnju energije kupnjom kredita za obnovljive izvore energije i radom postrojenja koje pokreće energija vjetra.

Snimka zaslona početne stranice iPage

Osim svoje zelene obveze, nudi konkurentne planove hostinga, besplatnu domenu i uključuje dnevne sigurnosne kopije.

U pokretu

InMotion ima dobru reputaciju u hosting prostoru jer nudi nevjerojatnu podršku i edukativne materijale, visokoučinkovit hosting, a istovremeno je vrlo upotrebljiv.

Snimka zaslona početne stranice iPage

No, potrebni su i veliki napori da postanu zeleni u svim svojim operacijama, poslužiteljima i centrima podataka. Uz to, on ima super izdašno 90-dnevno jamstvo povrata novca. Tko bi mogao reći ne?

ponude za web hosting

Neodlučen na zelenom domaćinu?
Ne možete pogriješiti s GreenGeeksom. Uspjeli su u našim nedavnim testovima brzine i performansi izuzetno dobro. I oni su 100% neutralni ugljika. Trenutno možete uštedjeti velike na GreenGeeksu koristeći našu posebnu vezu za popust
.

Ostale značajke u Specijalnost

 • u blizini obale
 • Poslovanje
 • jeftino
 • Hosting s više domena
 • DDoS zaštita
 • Student
 • Forex
 • Naziv domene
 • Siguran
 • media
 • Streaming Audio / Video
 • Neograničene web stranice
 • SEO
 • Slika

Zelena hosting često postavljana pitanja

 • Što je zeleni hosting?

  Zeleni web hosting, koji se naziva i ekološki ili ekološki hosting, odnosi se na web hosting tvrtke koje se brinu da smanje svoj ugljični otisak umanjuju svoj utjecaj na okoliš korištenjem opreme i usvajanjem ekoloških politika u svojim podatkovnim centrima i uredima.

 • Zašto bih se brinuo oko zelenog hostinga?

  Data centri koje koriste hosting tvrtke mogu potrošiti puno energije i drugih resursa, a također imaju veliki utjecaj na okoliš na druge načine. Mnogi podatkovni centri troše ogromne količine energije, trčeći maksimalnim kapacitetom 24 sata, a pritom troše manje od 10% energije iz mreže. Neki podatkovni centri troše više energije nego srednji grad i stvaraju više zagađenja svojim dizel generatorima. Mnoge poznate tvrtke navode zbog kršenja okoliša poput prekomjernog zagađenja zraka. Traženjem zelenog web hostinga ne samo da smanjujete vlastiti otisak ugljika, nego i šaljete poruku hosting tvrtkama da njihovi kupci brinu o svom utjecaju na okoliš, a trebali bi i oni.

 • Kakav ugljični otisak ima tvrtka koja nije zelena za web hosting?

  Data centri troše ogromnu količinu energije za pokretanje i hlađenje svih svojih poslužitelja. Često se u podatkovnim centrima koriste energije koje proizvode generatori koji sagorijevaju neobnovljiva goriva i emitiraju dizelske izduvne i druge zagađivače u atmosferu. Poslužitelji, računala i druga oprema koju koriste web hosting tvrtke mogu također biti štetni za okoliš ako se bace na nepropisan način, ali mnoge tvrtke za web hosting ne posjeduju nikakva pravila za zbrinjavanje stare opreme. Opće uredske prakse poput pretjeranog ispisa i bacanja reciklažnih materijala u smeće također mogu štetno utjecati na okoliš.

 • Koje vrste ekoloških karakteristika nude tvrtke za zeleno hosting?

  Tvrtke za zeleno hosting hosting koriste širok raspon metoda kako bi smanjile svoj ugljični otisak. Mnogi koriste energetski učinkovit hardver, kupuju REC-ove (obnovljive energetske certifikate) od vlade, pa čak i proizvode vlastitu energiju iz obnovljivih izvora poput vjetra, sunca ili hidroelektrane. Neke tvrtke imaju i službena pravila o odlaganju ili recikliranju stare opreme na način koji ne šteti okolišu i koriste energetski učinkovitije alternativne metode za hlađenje svojih servera umjesto da troše više energije na klima uređaj i ventilatore..

 • Što je REC?

  Mnoge tvrtke sa zelenim web hostingom kupuju REC-ove ili obnovljive energetske certifikate od američke vlade. REC je roba koja predstavlja energiju koja je stvorena iz obnovljivih izvora, kao što je solarna energija. Tvrtka može kupiti REC bez stvarne kupnje ili upotrebe same energije. Umjesto toga, oni dobivaju certifikat kojim im se odobrava kredit za korištenje obnovljive energije, a novac koji su iskoristili za kupnju REC-a koristi se za potporu razvoju obnovljivih izvora energije i drugim projektima koji pomažu okolišu.

 • Što je energetski učinkovit hardver?

  Često zelene hosting tvrtke isključivo koriste opremu certificiranu od energetskih zvijezda. Energetske zvijezde vrsta su certifikacije američke Agencije za zaštitu okoliša (EPA) koja se dodjeljuje energetski učinkovitim proizvodima, kućama i komercijalnim objektima. Da bi se dobila energetska zvijezda, proizvodi poput računala testiraju se i certificiraju treće strane u laboratorijima koji su priznati EPA.

 • Kako funkcionira energetski učinkovit softver?

  Poslužitelj će potrošiti više energije i zagrijati ga teže što radi, tako da pomoću učinkovitog softvera možete uštedjeti na potrošnji energije. Hosting tvrtke koje koriste spor i zastarjeli softver imaju veći trag ugljika od onih koji brži, optimizirani softver na svojim poslužiteljima.

 • Kako zelene hosting tvrtke hlade svoje podatkovne centre?

  Neke tvrtke za web hosting umjesto da koriste energiju za hlađenje svojih poslužitelja, koriste alternativne metode hlađenja poput upotrebe prirodne tekuće vode, kućišta s tekućim hlađenjem za poslužitelje, geotermalnih petlji za izmjenu topline ili čak grade svoje podatkovne centre u hladnim arktičkim regijama.

 • Postoji li vrsta certifikata za zelene hosting tvrtke?

  Važno je biti skeptičan prema tvrdnjama web-domaćina da su zeleni jer bilo tko može reći da su energetski učinkoviti, a da zapravo nisu takvi. Iako ne postoji niti jedan središnji certifikat za davanje zelenog pružatelja usluga web hostinga, postoji niz određenih certifikata koje su izdale različite vladine i neovisne agencije. Kako biste bili sigurni da je dobavljač web hostinga zelene boje, obratite pažnju na sve certifikate za koje tvrde da imaju potvrdu njihove težine i zakonitosti. Na njihovoj web stranici možete potražiti i detalje o njihovim pravilima i vrsti opreme koju koriste.

 • Koja su neka od najvećih imena zelenog hostinga?

  GreenGeeks je davatelj web hostinga čije podatkovne centre pokreće 300% obnovljive energije: oni zapravo ubacuju više energije vjetra u mrežu nego što troše. Takođe su članovi EPA-inog partnerstva zelene moći. Drugo veliko ime zelenog web hostinga je Aiso, čiji su podatkovni centri 100% solarni. Također imaju uspostavljene politike za maksimiziranje učinkovitosti korištenja energije i resursa, kao i recikliranje i prijevoz automobila u svojim uredima..

 • Postoji li nedostatak u kupnji zelenog web hostinga?

  Iako kupnja zelenog hostinga smanjuje vlastiti otisak ugljika i potiče hosting kompanije da budu ekološki odgovornije, može biti teško pronaći web hosting tvrtke koje su zaista zelene boje. Ako imate specijalizirane potrebe za svoj web hosting plan, možda nećete moći pronaći zeleni web domaćin koji odgovara tim potrebama bez štete okolišu. Zeleni web hosting također može biti skuplji od jeftinih web hosting planova koji troše potrošnju energije i štetni su za okoliš na više načina.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map